Glòria Bordons
Investigadora Principal

Doctora en Filosofia i Lletres (secció Filologia Catalana) UAB (9-4-87)
Professora Titular del Departament de Filologia Catalana
Universitat de Barcelona - Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona
Adreça: Pg. Vall Hebron, 171, 08035 Barcelona. Edifici de Llevant, despatx: 018
Tel.: 93 403 51 57 - Fax: 93 403 52 46 - gbordons@ub.edu

Docència
Imparteix docència als ensenyaments de Mestre, al grau de Comunicació Audiovisual, al Màster de Recerca de Didàctica de la Llengua i la Literatura, i al Màster d'Ensenyament de Català com a primera i segona llengua. 

Gestió
Des de 2014 és coordinadora del Màster d'Ensenyament de Català com a primera i segona llengua.

Entre 2007 i 2013 va ser coordinadora del Màster de Formació de Professorat de Català per a persones adultes (continuació del Postgrau del mateix nom que s'impartia des de 1999).

Poesia i Literatura
Ha treballat sobre la divulgació de la literatura catalana en articles i manuals com Literatura catalana contemporània (1999) amb Jaume Subirana. I ha escrit diversos treballs sobre literatura comparada i didàctica de la literatura amb Anna Díaz- Plaja.

És investigadora principal del grup POCIÓ. Poesia i Educació, impulsor del projecte Viu la poesia, eina interactiva a la xarxa de didàctica de l'art poètica contemporània en tots els seus gèneres. Arreu ha publicat articles, dictat conferències, impartit cursos i dirigit tallers sobre literatura, poesia o la seva didàctica. 

Joan Brossa
Especialista en l'obra de Joan Brossa des de 1974, realitzà la tesi doctoral sobre ell i ha publicat nombrosos treballs, com Introducció a la poesia de Joan Brossa (1988), Aprendre amb Joan Brossa (2003) o Itineraris brossians (2007), a més de prologar, editar i antologar bona part de l'obra brossiana. Ha promogut i dirigit el web interactiu Els entra-i-surts de Brossa (2002) i també ha estat comissària de diferents exposicions antològiques sobre l'autor que han itinerat per Sudamèrica o Europa.

És patrona de la Fundació Joan Brossa per expressa voluntat del poeta i en dirigeix la Fundació.

Llengua
Ha treballat, de manera pionera, en l'aplicació de la lingüística textual a la didàctica de la llengua amb nombroses publicacions, com ara la sèrie Trèvol (1984-1990), amb Josep M. Castellà i Pilar Monné o TXT. La lingüística textual aplicada al comentari de textos (1998), amb Josep M. Castellà i Lis Costa.

Innovació Educativa
És membre del Grup Dinàmiques d'Innovació Docent per a l’Aprenentatge de Llengües (DIDAL_UB), dirigit per Joan Tomàs Pujolà, del Dpt. de Filologia Catalana a la Facultat de Formació del Professorat, creat el 1991 i reconegut per la UB.

Lloc web de Glòria Bordons Perfil de Glòria Bordons a la Viquipèdia Fundació Joan Brossa> correu electrònic
=
=
=
=

=
=
=
=
web design ktonycia